Високопосадовець вітав учасників районного фестивалю “Заставнівська юшка”

Заставнівщина  по всій Буковині славиться своїм промислом – вирощуванням риби у ставках. Вже вчетверте на Заставнівщині пройшов  регіональний фестиваль рибоводів  «Заставнівська юшка». Знаковим є те, що цього річ він проходив  на знаних  серед краян ставах в урочищі «Совиця» (с. Васловівці).  Та до всіх клопотів  стосовно проведення  дійства долучилася і родина родина  приватного підприємця Василя Вишивана («Хата рибака»).

Повідомляє сайт ЗАСТАВНА СЬОГОДНІ посилаючись на сайт Заставнівської РДА.

Серед поважних гостей: Народний депутат України Богдан Онуфрик, перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації  Михайло Павлюк,  заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька, заступник голови Кіцманської районної державної адміністрації Юрій Косар, керівники управлінь  та департаментів облдержадміністрації.  Учасників IV регіонального фестивалю рибоводів «Заставнівська юшка» щиросердечно вітав голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар.

Заставнівський  район знаний своїм водним ресурсом –на його території 267 ставків, у яких вирощують екологічно чисту і смачну рибу, і щороку у районі заготовляють її близько 500 тонн.   Саме тому   саме на Заставнівщині проводиться цей фестиваль, який збирає все більше і більше учасників і гостей.  Регіональний фестиваль рибоводів   «Заставнівська юшка» стає ще однією з туристичних візитівок району.   Відрадно, що  Заставнівський  район прагне якомога краще презентувати свою унікальність, у тому числі й через  масові яскраві свята.  Це стосується  різних сфер розвитку населених пунктів – від створення умов для зайнятості  заставнівчан  і до сучасної соціальної інфраструктури.  Майже десяток  фольклорних колективів з усіх населених пунктів Заставнівщини  приймали участь у фестивалі  підтримуючи веселою піснею своїх рибоводів, які   презентували  свій унікальний рецепт  юшки.

 Присмачені народними піснями, жартами і примовляннями ці страви мали особливий смак. Адже саме рибна юшка  на  Заставнівщині  славиться своєю цілющою силою. У заставнівчан  побутують своєрідні традиції її приготування.  Як привило, готує її господар, який  вдається  до своїх хитрощів, аби юшка  видалася найсмачнішою.  Позитивним є те, що основною умовою фестивалю — це  участь  краян  з родиною та друзями  і, звичайно,  гарним настроєм. Бо, як кажуть, як юшку  звариш, так вона  і буде смакувати. Кулінарні здібності та багатство народних традицій і звичаїв, які щедро дарували  учасники свята,  оцінювало неупереджене   журі.  Учасники та гості  фестивалю «Заставнівська юшка»  переповнені приємними  враженнями, незабутніми  емоціями  від свята та приємного частування.

Джерело: ЗАСТАВНА СЬОГОДНІ

ЧИТAЙТЕ ТAКOЖ НA СAЙТІ UATOPINFO-ВСІ НOВИНИ УКРAЇНИ:

 Жінка застрягла у вікні, коли викидала свої фекалії під час побачення

Дивні сексуальні практики – збочення чи природа?

Мужчина изнасиловал, а затем и убил свою 3-недельную дочь

Ревнивая жена жестоко наказала любовницу мужа, напихав ей между ног жгучий перец